U wordt vervoerd door een bus met keurmerk die van de nieuwste snufjes voorzien is. Het is ook mogelijk om met eigen vervoer te komen, waarna Hendriks dagtochten+ de invulling van de dag verzorgt. Voor informatie vraag onze folder aan.

Dagtochten Duitsland

Dagtochten Nederland

1 Maastricht Airport & Maastricht *nieuw*

2 Openluchtmuseum & Den Bosch

3 Orchid ’s paardenmelkerij & Tilburg *nieuw*

4 Marken & Volendam

5 Zaanse Schans & Kaasmakerij *nieuw*

6 Klompenmakerij en Dordrecht

7 Rotterdam Spido

8 Margriet Winterfair *nieuw*

9 Hulst & Goes

10 Daf-Museum & Eindhoven *nieuw*

11 Klok en Peel Museum & Maasplassen

12 Fluisterboot Biesbosch

13 Edah museum & Venlo

14 Fruitmuseum & Middelburg *nieuw*

15 Utrecht

Middagje weg

1 Rondleiding Vliegveld Beek*Nieuw* 

2 Rondleiding L1 Maastricht

3 Tropische Vlindertuin *Nieuw* 

4 Struisvogelfarm *Nieuw* 

5 Kip en het ei

6 Glasblazerij & Vaals Museum

7 OpenluchtMuseum Nederweert *Nieuw*

8 Mergelland *Nieuw*

 

9 Terug in de tijd & Roermond

10 Daf-museum & Eindhoven *Nieuw*

11 Kasteeltuinen Arcen

12 Gouvernement Maastricht *Nieuw*

13 Stroopstokerij met huifkartocht

14 Alfabrouwerij  *Nieuw*

15 Theepottenmuseum & boottocht

 

Dagtochten België

Dagtochten Luxemburg

Duitsland

1. Dusseldorf & kasteel Benrath *NIEUW*

We bezoeken het slot en park in Benrath. In 1755 wordt door Karel Theodoor (1723-1799), de keurvorst van de Palts, opdracht gegeven voor de bouw van het kasteel. Tot de jaren 1770 werd deze bouw door de hofarchitect Nicolas de Pigage uitgevoerd. Hierna genieten we van een fantastische 1-uur durende boottrip over de Rijn en bekijken de bijzondere stad Düsseldorf vanaf het water. Ontdek de oude en de moderne stad op zijn best en geniet van de uitzichten, terwijl u ontspant aan boord van de boot

2 Wijnproeverij & Ahrweiler

Voor de echte Bourgondiërs onder ons is deze dagtochtnaar het Ahrtal meer dan interessant. Naast het bezichtigen van het historische stadje Arhweiler staanonder andere een wijnproeverij en een rondleiding door de wijnkelders in Myschoss op het programma. Hierna gaan we genieten van een 3-gangendiner. 

3. Rursee & Monschau

 Eerst gaan we naar de Rursee in de Eifel, waar we met de boot over het stuwmeer zullen gaan. De Rursee is één van de grootste stuwmeren van Duitsland. Hiernagaan we naar Monschau, ook wel de parel van de Eifel genoemd. Het stadsbeeld is in 300 jaar haast niet veranderd. Met zijn vele vakwerkhuizen en typische gevels is Monschau een stad met een historierijk verleden en een levend heden. Hier krijgen we een stadsrondleiding, waar u de specialiteiten van Monschau kunt proberen.

4. Boottocht en Xanten *NIEUW*

We beginnen met een boottocht van 50 minuten naar Xanten. Xanten heeft een mooi historisch centrum met smalle straten en een ruime Alt Markt. Aan de Alt Markt liggen veel restaurants met terras. Xanten is een bedevaartsoord dat al sinds de middeleeuwen pelgrims naar de Sankt Victor’s Dom trekt. Sankt Victor was volgens de overlevering een Romeinse soldaat die samen met zijn legioen bij Colonia Ulpia Traiana ter dood werd gebracht, omdat het hele legioen weigerde te offeren aan de goden.

5. kleve en kip en het ei

 We brengen een bezoek aan de stad Kleve, waar u de gelegenheid krijgt om de stad te bezichtigen. Hierna rijden we door naar Haps waar u alles over de kip en het ei wordt verteld. Hier kunt u diverse soorten advocaat proeven, terwijl u wegdroomt in een prachtige en romantische omgeving.

 

6. Keulen

In Keulen is veel te zien en te doen. Van de Dom van Keulen Tot de Hohenzolernbrücke en van snoepen in het Chocolademuseum tot lekkere luchtjes bij het 4711- museum. We volgen een rondleiding door de Altstadt, waar we langs verschillende bezienswaardigheden komen. Hierna maken we een panoramavaart over de Rijn, waar we alles leren over de stad Keulen en heerlijk kunnen genieten op het water.

 

 

7. Bitburg brouwerij & Trier

In Bitburg bezoeken we de bierbrouwerij van het merk Bitburg. We krijgen hier een rondleiding door het belevingscentrum, waar wordt uitgelegd hoe het bier wordt gemaakt. Aan het eind mag u uiteraard proeven: bitte ein bit!
Vervolgens gaan we naar Trier. In deze historische stad valt veel te bezichtigen.
De stadspoort Porta Negra, de prachtige Grote Markt, de Basilica en nog veel meer. Er is ook de mogelijkheid hier af te sluiten met een 3-gangendiner.

 

8. Struisvogelfarm & Remagen

Vogels zijn er in alle soorten en maten, maar slechts weinige worden zo groot als de struisvogel! We komen alles te weten over deze indrukwekkende beesten.Met een treintje bezoeken we de struisvogelvelden en kunnen we dicht bij de dieren komen. Hierna gaan we naar Remagen: een historisch stadje met veel authentieke gebouwen. Hier heeft u de mogelijkheid om te winkelen of te genieten op een terrasje.

9. Vliegveld Weeze & Xanten*NIEUW*

De Rondleiding Luchthaven Weeze Airport geeft u in 2 tot 3 uur een exclusieve kijk achter de schermen. Deuren die normaal gesloten blijven worden voor u geopend.
Niet alleen het reilen en zeilen van de huidige luchthaven, ook de historie van de luchthaven, de beroepen op de luchthaven, bedrijven op de luchthaven en het
toekomstperspectief van de luchthaven worden aan u op een unieke, leuke wijze gepresenteerd. Hierna bezoeken we het plaatsje Xanten.

10. Vulkan-Express & Remagen

Eerst bezichtigen we het historisch stadje Remagen, waarna we ’s middags een prachtige tocht maken met de zogenoemde ‘Vulkan-Express’ door het veelzijdige, door vulkanen gevormde Bröhltal. Tijdens de rit slingert het treintje over de smalspoorbaan, door het op sommige plekken bijzonder nauwe dal over elegante stenen bruggen en door een bijna 100-meter-lange tunnel. Aan het eind van de route staat de touringcar weer klaar.

11 Keulen Botanische tuin *NIEUW*

Geniet van de Botanische tuin met zijn landschapstuinen van 5,5 hectare,Gebaseerd op de ontwerpen van architect Peter Josef Lenné. Twee historische poortgebouwen flankeren de ingang, waarachter de prachtige tuin met fontein en veranderende beplantingen. In het voorjaar staan zo’n 30.000 bollen en tulpen in
bloei en iets later evenveel zomerbloemen uit alle continenten in barokke elementen. Hierna bezoeken we de stad Keulen. Deze stad is een echt shoppersparadijs en is ook heel geschikt om gezellig een terrasje te bezoeken.

12. Tandenrad königswinter en Euskirchen *NIEUW*

De Drachenfelsbahn is het oudste tandradspoor (1,5 km) van Duitsland. Het dateert van 1883 en heeft tot 20% stijgingsgraad. Het treintje brengt je tot bij de voet van de Drachenfels, het uitzichtplatform, waar je geniet van een panoramisch uitzicht over de Rijnvallei. Wil je tot aan de ruïne zelf komen dan wacht je nog een korte maar stevigeklimpartij. Hierna vertrekken we met de bus naar Euskirchen. Euskirchen heeft een mooie binnenstad. Geniet hier van de talrijke winkeltjes en terrasjes.

 

13. Gerolstein & Nederprüm

In Gerolstein brengen we een bezoek aan de mineraalwaterfabriek Gerolsteiner. Hier krijgen we een rondleiding en volgen we het water tot in de fles. Hierna bezoeken we het plaatsje Prüm en rijden we door naar Nederprüm waar we het sculpturenpark bezoeken. In deze tuin staan koperen en stalen beelden ontworpen door Hubert Kruft. Hij liet zich inspireren door de lokale fauna, maar er staan ook koperen fonteinen en bronzen sculpturen

14. Koblenz boottocht naar Boppard

Eerst gaan we naar de Deutsches Eck: waar de Moezel in de Rijn verdwijnt. Ook staat hier het monument dat keizer Wilhelm I voorstelt met de godin van de overwinning. Hierna gaan we met de boot naar Boppard. Dit is een gezellig stadje, waar ude gelegenheid krijgt om te winkelen of te genieten op een terrasje.

15. Düsseldorf

In Düsseldorf bezoeken we de Rijntoren, waar u een prachtig uitzicht heeft, dat op heldere dagen zelfs tot Keulen kan reiken. In de toren genieten we ook van een lekker stuk vlaai en een kopje koffie. Hierna brengen we een bezoek aan de binnenstad.Later op de dag gaan we ontspannen op de boot met een Panoramavaart. In een 1-uur durende boottocht bekijken we Düsseldorf vanaf het water.

 

16. Aken

In Vaals vinden we een van de beste glasblazers van Europa: Gerardo Cardinale. We brengen een bezoek aan zijn glasblazerij, waar we hem ook aan het werk gaan zien tijdens een demonstratie. Hierna gaan we naar Aken. In Aken bezoeken we de prachtige Dom met rondleiding of krijgen we een rondleiding door het historische centrum. Hierna krijgt u de gelegenheid om de stad zelf te ontdekken

17. Dortmund *NIEUW*

In geen stad speel het voetbal zo’n grote rol als in Dortmund. Wanneer u alles over de lievelingssport nummer 1 van de Duitsers wilt weten, moet u zeker naar Dortmund gaan. Sinds oktober 2015 vertelt het Duitse voetbalmuseum met een totale oppervlakte van 7.000 m² de spannende geschiedenis van het Duitse voetbal. Beleef in het voetbalmuseum de gehele facettenrijkdom van het voetbal, de schatkamer met waardevolle bekers van het nationale team en de Duitse voetbalclubs en een “Hall of Fame” Het museum richt zich op de Manschaft en de Bundesliga.

18. Cochem & Beilstein

We bezoeken het stadje Cochem met haar prachtige marktplein. Het marktplein kent veel vakwerkhuizen, maar de echte blikvangers zijn het stadhuis en de fontein. Vanuit Cochem varen we door de sluis bij Fankel naar Beilstein. Beilstein is een middeleeuws stadje dat vrijwel intact is gebleven. Het is dan ook niet voor niets dat hier verschillende films zijn opgenomen. Ontdek het zelf!

19. Cochem

In Cochem krijgen we een rondleiding door de mosterdmolen of gaan we met de kabelbaan naar het Pinner Kreuz; een van de mooiste uitkijkpunten voor Cochem. Hier hebben we goed uitzicht op de Reichsburg. In de mosterdmolen krijgen we te  zien hoe men vroeger mosterd maken. Er wordt gewerkt met een oud recept en ook het productieproces is uit de tijd van dit recept. Hierna kunt u zelf het mooie Cochem ontdekken.

20. Boottocht Königswinter naar Linz

We brengen een bezoek aan Königswinter, waar u de gelegenheid krijgt om de stad zelf te ontdekken. Vervolgens gaan we met de boot naar Linz: een van de meest beminde en bezochte steden aan de romantische Midden-Rijn. We krijgen hier een rondleiding door de binnenstad, waar tal van toeristische bezienswaardigheden te zien zijn.

 

Nederland

1. Maastricht Airport & Maastricht *Nieuw*

De Rondleiding Luchthaven Maastricht Airport geeft u in 2 tot 3 uur een exclusieve kijk achter de schermen. Deuren die normaal gesloten blijven, worden voor u geopend. Niet alleen het reilen en zeilen van de huidige luchthaven, ook de historie van de luchthaven, de beroepen op de luchthaven, bedrijven op de luchthaven en het toekomstperspectief van de luchthaven worden aan u op een unieke, leuke wijze gepresenteerd.

2. Openluchtmuseum & Den Bosch

In Arnhem gaan we naar het Openluchtmuseum. We gaan even helemaal terug in de tijd. Ontdek hoe mensen in Nederland vroeger leefden en werkten in het nationaal museum over de cultuur van het dagelijks leven van gewone mensen. Hierna gaan we door naar Den Bosch, waar u kunt winkelen of een gezellig terrasje bezoeken. in plaats hiervan is er ook de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de Sint-Janskathedraal.

3. Orchid’s paardenmelkerij & Tilburg *Nieuw*

Orchid’s Paardenmelkerij is de grootste paardenmelkerij van Nederland. Er zijn 50 melkmerries die elk jaar een veulen krijgen. De moeder kan dan gemolken worden. Dit gebeurt elke 2,5 uur en een melkronde duurt ongeveer 1 uur. Er is ook een informatieve videofilm van 25 minuten. Daarna gaan we door naar Tilburg. Tilburg is een gezellige Brabantse stad met een veel culturele activiteiten, lekkere restaurants en een gevarieerd winkelaanbod.  

4. Marken & Volendam

We bezoeken twee authentieke vissersdorpjes: Marken en Volendam. Het authentieke en het karakter van deze plaatsjes is goed bewaard is gebleven. In de strijd tegen het water zijn veel huizen op ‘werven’ en palen gebouwd. Volendam wordt door vele toeristen bezocht en is vooral bekend om de klederdracht en vissersboten. Ontdek de havens, schepen, huizen en vissers met hun familie in traditionele klederdracht!

 5. Zanse Schans & kaasmakerij *Nieuw*

Deze dagtocht wordt een echte Hollandse dag. We gaan naar een originele kaasboerderij en klompenmakerij. Hier gaan we kijken hoe kaas gemaakt word en hoe Hollandse klompen gesneden worden. Natuurlijk kunt u in de winkel klompen passen en uitzoeken en kaas proeven en kopen: groot plezier voor jong en oud! Daarna gaan we naar de Zaanse Schans: een woon-werkgebied waarin we de 18e en 19e eeuw herleven. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur. De tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen!

6. Klompenmakerij en Dordrecht

U ontvangt altijd eerst een kopje koffie of thee met een stukje cake of gebak naar keuze. Daarna krijgt u in onze werkplaats te zien hoe een klomp wordt gemaakt uit een blok hout. Met veel humor en anekdotes is het absoluut geen saaie demonstratie. ” De toon maakt de muziek. ? Daarna bezoeken we de stad Dordrecht waar u kunt winkelen  of een gezellig terrasje bezoeken.   

7. Rotterdam Spido

In Rotterdam gaan we op de Spido de haven in. Middenin het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere boottocht door de grootste haven van Europa, met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Vervolgens brengen we een bezoek aan de eerste overdekte markt van Nederland: Markthal Rotterdam. Bijna iedere wereldstad en dus ook Rotterdam heeft er één: een overdekte foodmarkt. Een bruisende markthal die uit zijn voegen barst van de vele verse producten.

 8. Margriet Winterfair *NIEUW*

De Magriet Winterfair is de grootste fair van Nederlanden wordt ook dit jaar in Den Bosch gehouden. Winkels, optredens, lekkernijen en Bossche bollen; alles vindt u terug op de Magriet Winterfair! Kortom, de Magriet Winterfair is een gezellig dagje uit voor jong en oud! Een leuke uitstap met vriendinnen, zus of collega onder genot van een hapje en drankje. Kerstinkopen doen en producten uitproberen, meer dan 300 stands bieden alles wat nodig is om de decembermaand in sfeer te starten. Zorg dat u erbij bent!

9. Hulst & Goes

In een authentieke stoomtrein maken we de rit van Goes naar Hoedekenskerke, waar de koffie en vlaai al klaar staat. Hier vindt u een aantal attracties, waaronder een modelspoor, klederdrachten en een ouderwets snoepwinkeltje. Vervolgens gaan we naar Hulst. In dit vestigingsstadje maken we een wandeling langs de bezienswaardigheden van Hulst. Ook heeft u hier de mogelijkheid om te gaan winkelen of te genieten op een terrasje.


10. Daf-museum & Eindhoven *NIEUW*

Op 1 april 1928 begon Hub van Doorne een kleine constructiewerkplaats in Eindhoven. Vanaf dit uiterst bescheiden begin heeft DAF zich uiteindelijk ontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde truckfabrikant die zich sterk richt op efficiënt transport. In het DAF-museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF-voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien. Daarna bezoeken we Eindhoven waar u kunt winkelen of genieten van een terrasje.

 

11. Klok en Peel Museum & Maasplassen

In Roermond stappen we aan boord van de boot. Via de Roer gaan we naar de Maasplassen: een prachtig natuur- en recreatiegebied. Hierna zien we nog het mooie park Marina Oolderhuuske. Hier kunt u van dichtbij de drijvende woningen bewonderen. Vervolgens gaan we naar Asten, waar we een rondleiding door het Klok & Peel Museum krijgen. Dit museum herbergt de grootste collectie luidklokken en beiaarden ter wereld. De tweede collectie van het museum omvat de boeiende natuur- en cultuurhistorie van De Peel.


12. Fluisterboot Biesbosch

Tijdens de 2 uur durende rondvaart zult u uw ogen uitkijken. Het Nationaal park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebeid. U vaart op prettige snelheid door dit unieke landschap, met brede en smalle kreken en spaarbekkens voor de drinkwatervoorziening. Misschien spot u wel een bever of een zee- of visarend.

 

13. EDAH-museum & Venlo

Eerst brengen we een bezoek aan het EDAH-museum. Waarschijnlijk herinnert u zich deze supermarkt nog wel. Hier krijgt u alles te zien wat met de supermarktketen en haar bedrijfsvoering te maken had, van de administratie tot winkeltypen! Hierna gaan we door naar Venlo, waar u de gelegenheid krijgt om de stad te ontdekken. Geniet op een terrasje of struin langs leuke boetiekjes


14. Fruitteelmuseum & Middelburg *Nieuw*

Eerst bezoeken we het Fruitteeltmuseum waar we van een rondleiding genieten en waar u op de veiling heerlijk fruit kunt kopen. Daarna vertrekken we naar Middelburg: een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken.

 

 15. Utrecht

In Utrecht gaan we het water op. In een tocht, met gids, over de grachten krijgt u Utrecht van een heel andere kant te zien. Hierna brengen we een bezoek aan het centrum van het gezellige Utrecht. Utrecht is een echte winkelstad, maar u kunt ook heerlijk aan de gracht iets drinken. Verder valt er nog een hoop te zien: de Dom, het Paushuize, etc. U kunt in Hoog Catherijne, met haar 160 winkels, ook overdekt winkelen. ’s Middags krijgen we een rondleiding door Utrecht. Op de Dom kunt u Utrecht van bovenaf bekijken.

 

Middagje weg

 1. Rondleiding Vliegveld Beek *Nieuw*

De rondleiding op de Luchthaven Maastricht Airport geeft u in 2 tot 3 uur een exclusieve kijk achter de schermen. Deuren die normaal gesloten blijven, worden voor u geopend. Niet alleen het reilen en zeilen van de huidige luchthaven, ook dehistorie van de luchthaven, de beroepen op de luchthaven, bedrijven op deluchthaven en het toekomstperspectief van de luchthaven worden aan u op een unieke en leuke wijze gepresenteerd.

 

2. Rondleiding L1 Maastricht

In de studio van L1 worden we ontvangen met koffie/thee en vlaai. We krijgen hier een rondleiding in het mediastation van Limburg. We bezoek de radio- en tv-studio’s, de verschillende technische ruimtes en de nieuwsredactie. Vervolgens gaan we naar het centrum van Maastricht. Maastricht heeft een rijke historie met op iedere hoek een ander karakter. Ideaal om te shoppen of een drankje te drinken op de mooiste pleinen. Droom weg in het charmante Maastricht!


 

3. Tropische Vlindertuin *Nieuw*

Midden in het tuinbouwgebied van Someren ligt Klein Costa Rica: de meest bijzondere tropische vlindertuin van Brabant. Hier beleeft u de wondere schoonheid van de tropen op meer dan 880 m2. In de tuin groeien tropische bomen en planten. Ook leven er veel vlinders, maar ook reptielen, vogels, vissen en schildpadden. U waant zich in de tropen, waarbij u kunt genieten van aangename temperaturen. Geschikt voor ieder weertype en leuk om naartoe te gaan. Uw uitje bij Klein Costa Rica Is een leuke ochtend- of middaginvulling!


4. Struisvogelfarm *Nieuw*

Vogels zijn er in alle soorten en maten, maar slechts weinige worden zo groot als de struisvogel! We komen alles te weten over deze indrukwekkende beesten. Met een treintje bezoeken we de struisvogelvelden en kunnen we dicht bij de dieren komen.U krijgt de hele levensloop van de struisvogel te zien: van volwassen struisvogels tot kuikentjes die net uit het ei gekropen zijn. Uiteraard wordt hierbij van alles verteld.


5. kip en het ei

In Haps leert u alles over de kip en het ei. We worden uitgenodigd op de koffie met een lekker stukje zelfgemaakte appeltaart. Bij Gastvrij Aalshof wordt ons alles verteld over de kip en het ei en krijgen we de mogelijkheid om verschillende soorten advocaat te proeven. Heeft u weleens chocoladeadvocaat of advocaat met whisky gehad? U kunt ze allemaal proeven, terwijl u wegdroomt in de prachtige en romantische tuin. In deze tuin staan ook de kippenhokken met bruine en witte kippen.


6. Glasblazerij & Vaals Museum

In Vaals vinden we de één van de beste Glasblazers van Europa: Gerardo Cardinale. Zie deze meester-blazer aan het werk tijdens een demonstratie, waarbij hij veel over het glasblazen vertelt. Hierna gaan we naar het museum Vaals in een monumentale kloosterkapel. De bezoeker wordt omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige heiligenbeelden met een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter. U wandelt hier tussen de heiligen door naar het altaar!


7. Openluchtmuseum Nederweert *Nieuw*

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooie en levendige weerspiegeling van een Peeldorp rond 1900 en is bekend om haar ambachten. Het overdragen van tradities en gebruiken in de prachtig herbouwde panden maken het tot een echt Peeldorp. Het museum omvat tegenwoordig de zagerij “Bî-j Maantje” uit 1990, de museumschuur,het bakhuis en werkplaatsen gebouwd voor de vlechters, schoenmakers, pottenbakkers, enz. Een bezoek is zeker de moeite waard. Daarna bezoeken we de plaats Weert, waar u kunt genieten van de winkels of terrasjes


8. Mergelland *Nieuw*

Het Mergelland is een belangrijke toeristischeregio. Vooral Valkenburg is vanouds een trekpleister met een groot aanbod aan toeristische attracties, een kuuroord, casino, hotels en restaurants. Maar ook Gulpen, Epen en Vaals zijn toeristische centra van betekenis. Het Mergelland staat niet alleen bekend vanwege het natuurschoon, maar ook vanwege het grote aantal rijksmonumenten en beschermde dorpsgezichte. In veel dorpen en gehuchten zijn historische Kerken, kastelen, kasteelboerderijen, carréboerderijen, watermolens en vakwerkhuizen te vinden. Typisch Limburgs zijn de wegkruizen, die langs veel veldwegen te vinden zijn.


9. Terug in de tijd & Roermond

Wie door dit museum dwaalt beleeft iets wonderlijks, wie die jaren heeft meegemaakt is weer even helemaal terug. Verloren herinneringen komen weer tot leven. Nooit eerder veranderde er in honderd jaar zoveel. Juist daarom is de periode van 1900 tot heden zo interessant voor jong en oud. Het lijkt of de jeugd hier bewaard is gebleven! Hierna bezoeken we Roermond, waar u kunt winkelen in de aantrekkelijke binnenstad en het outletcentrum of kunt genieten op een terrasje.


10. Daf museum & Eindhoven *Nieuw*

Op 1 april 1928 begon Hub van Doorne een kleine constructiewerkplaats in Eindhoven. Vanaf dit uiterst bescheiden begin heeft DAF zich uiteindelijkontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde truckfabrikant die zichsterk richt op efficiënt transport. In het DAF-museum valt men van de eneverbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF-voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien.

 

 11. Kasteeltuinen Arcen

Nadat we in Arcen genoten hebben van een kopje koffie met vlaai, gaan we naar dekasteeltuinen. Het is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa: 32 hectare park vol geur en kleurmet unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. We sluiten deze dag af met een 3-gangenmenu.


12. Gouvernement Maastricht *Nieuw*

Wilt u het Gouvernement aan de Maas van binnen bekijken en weten waarmee de Provincie zich bezighoudt? Bezoekers zijn van harte welkom. De standaardrondleiding duurt anderhalf uur. U wandelt dan met de gids door het mooiste gedeelte van het Gouvernement aan de Maas. Daarna bezoeken we het Onze Lieve Vrouweplein. We sluiten af met een heerlijke 3 gangenmenu.


  13. Stroopstokerij met huifkartocht

We bezoeken een ambachtelijke stroopstokerij in Hombourg, waar we een belevingsrondleiding krijgen en natuurlijk ook de stroop kunnen proeven! Hierna maken we een tocht met de huifkar. We komen langs verschillende kastelen, kerken en boerderijen, waarbij we onderweg kunnen genieten van een panoramisch uitzicht.

 

14. Alfa brouwerij  *Nieuw*

Wil je zelf ervaren waar en hoe het lekkerste bier van Nederland wordt gebrouwen? Kom dan naar de Alfa Bierbrouwerij in Schinnen, in de karakteristieke heuvelachtige omgeving van Zuid-Limburg. Beleef hoe de familiebrouwerij de traditie van het authentieke brouwproces trouw is gebleven. Het resultaat van inmiddels vier generaties familietraditie zijn vijf unieke bieren: Edel Pils, Krachtig Dort, Donker Bruin, Herfstbok en Lentebok. Ervaar de verfijnde smaak van alle Alfa Bieren in het proeflokaal bij de waterbron waar Joseph Meens in 1870 de brouwerij stichtte.

15. Theepottenmuseum & boottocht

In Weert bezoeken we het theepottenmuseum, waar meer dan 2000 verschillende theepotten te bezichtigen zijn. Allemaal excentrieke ontwerpen van ontwerpers!  Tot slot maken we een boottocht over de Maasplassen. Hier zien het park Marina Oolderhuuske, waar u van dichtbij de drijvende woningen kunt bewonderen.


België

1. Mechelen

Aangekomen in Mechelen nemen we deel aan een stadsrondleiding. Hierbij zien we de voornaamste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Sint Rounboutskathedraal, het stadhuis en het paleis van Margareta van Oostenrijk. Nadat u zelf ook de mogelijkheid heeft gehad om Mechelen te ontdekken, maken we een rondvaart over de Dijle. Tijdens de tocht zien we historische panden met daartussen stijlvolle lofts en met een beetje geluk bijzondere watervogels!

2. De tuinen van Annevoie & Namen  *Nieuw*

De tuinen van Annevoie in de Maasvallei werden in de 18e eeuw aangelegd. Ze zijn opgenomen in het Belangrijk Erfgoed van Wallonië.De Tuinen van Annevoie, gelegen in de provincie Namen, zijn de enige watertuinen in België en behoren tot de mooiste van Europa. De watertuinen en stijltuinen liggen rond een prachtig kasteel dat hellaas niet te bezoeken is. Daarna bezoeken we Namen waar je met volle teugen kunt genieten van haar erfgoed, de charme van haar steegjes en winkeltjes, haar terrasjes en restaurants. 

3. Serres van Laken Brussel

Drie weken per jaar zijn de Koninklijke Serres van Laken in Brussel geopend voor publiek. Men kan dan een kijkje nemen in de privétuin van de Koninklijke familie van België. Naast de Serres kan het publiek sinds 2001 ook het atelier van Koningin Elisabeth bewonderen. Leopold II liet de Serres meer dan 100 jaar geleden aanleggen. Hij realiseerde daarmee zijn droom om de ‘eeuwige lente’ bij de hand te hebben. Hierna maken we een wandeling door de oudste buurt van Brussel: de Marollen.

4. Luik op zondag

Luik is leuk. Neem La Batte, elke zondagochtend op de kades van de Maas. Deze markt is met zijn vijf kilometer de langste van Europa. Elke zondag wordt het verkeer geweerd om plaats te maken voor de tienduizenden marktgangers uit de hele omgeving. ’s Middags gaan we de boot op. We varen vanuit Luik over de Maas naar Maastricht, waarbij we genieten van een kop koffie en een heerlijk stukje vlaai bij het Albertkanaal. Bij de sluizen van Ternaaien worden we 15 meter omlaag geschut om vanuit het Albertkanaal de Maas op te komen.

5. Hombourg

We bezoeken een ambachtelijke stroopstokerij, waar we een belevingsrondleiding krijgen en natuurlijk ook de stroop kunnen proeven! Hierna maken we een tochtmet de huifkar. We komen langs verschillende kastelen, kerken en boerderijen, waarbij we onderweg kunnen genieten van een panoramisch uitzicht. Daarna vertrekken we naar Vaals om een bezoek te brengen aan de glasblazerij van een meetser-glasblazer. Hier krijgen we ook een demonstratie. Van een stuk vloeibaar kristal wordt plotseling een gigantische kristallen schaal tevoorschijn getoverd, of
wordt het misschien wel een trotse zwaan?

6. Brugge

 De West-Vlaamse stad Brugge behoort tot de meest populaire en romantische stedentripbestemmingen van België. Al jarenlang komen er duizenden toeristen af op de historische binnenstad. Brugge wordt ook wel het “Venetië van het noorden” genoemd. In een boottocht van ongeveer een half uur gaan we over de kanaaltjes
en onder de meest romantische bruggen door.

7. La Roche & Dinant

La Roche is een van de meest bezochte stadjes in de Ardennen. In de zomermaanden is het er gezellig druk. Het lijkt dan een beetje het Valkenburg van de Ardennen. We bezoeken hier het huis van Sax (uitvinder van de saxofoon).Hierna gaan we door naar Dinant, met een van de mooiste silhouetten langs de Maas. We bezoeken hier de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U kunt hierna kiezen om naar een druipsteengrot te gaan of naar de citadel. Vanaf de citadel heeft u een prachtig zicht op de stad en het kasteeltje

8. Brussel

In Brussel brengen we een bezoek aan Choco Story Brussels. Een museum in het teken van chocolade. In de tentoonstellingsruimtes ontdekken we de geschiedenis van dit bruine goud, van de oorsprong tot het afgewerkte product. We gaan ook zelf proeven en krijgen een demonstratie van een meester-chocolatier. Hierna maken we een wandeling door de Marollen. Een volkswijk, met nadruk op het volkse, met sterke contrasten. Van macht tot onmacht en van solidaire bewonersgeest tot het ondergaan van meedogenloze afbraak.

9. Leuven

In Leuven bezoeken we de brouwerij van Stella Artois. Tijdens de rondleiding maken we kennis met alle belangrijke hoofdstukken in het verhaal van Stella Artois, waaronder het brouwproces. Hier drinken we uiteraard ook een perfect uitgeschonken Stella Artois. Verder bezoeken we Leuven. Leuven is een universiteitsstad met een sfeervolle binnenstad, waarbij een bezoek aan het Groot Begijnhof niet mag ontbreken.

10. Luik

In Luik brengen we een bezoek aan het zoölogisch museum. Hier staan ruim 20.000 soorten dieren opgezet of als geraamte. Grote en kleine dieren, ze komen allemaal aan bod! Hierna krijgen we een rondleiding door de binnenstad van Luik. De binnenstad is een aaneenschakeling van uitnodigende winkels, restaurants en cafés. Vooral in de wijk Le Carré zijn gezellige cafés en restaurants. Tot slot bekijken we Luik vanaf de Maas met een panoramatocht.

Luxemburg

1. Luxemburg & Echternach

We beginnen met een bezoek aan het plaatsje Echternach, waar we genieten van een kop koffie met een lekker stukje vlaai. Daarna gaan we door naar Luxemburg-Stad. Luxemburg is bekend om haar mooie landschappen en historie. Luxemburg is
met alle kleine winkelstraten een uiterst aangename stad om te gaan winkelen.
Een groot deel van de stad is autovrij, hetgeen het winkelen uiteraard ten goede komt. Ook een stadsrondleiding is mogelijk.

2. Vianden & Echternach

We beginnen met een bezoek aan het plaatsje Echternach, waar we van een kop koffie met een lekker stukje vlaai zullen genieten. Daarna gaan we door naar Vianden, waar u de mogelijkheid krijgt om een rondleiding (met audiogids) door het kasteel te volgen of om met de stoeltjeslift naar een uitkijkpunt te gaan, waar u een prachtig uitzicht over Vianden en omgeving heeft.

 

3. Echternach springprocessie, 25 mei 2021

Op de brug over de rivier de Sûre wordt elk jaar de beroemde springprocessie gehouden ter nagedachtenis aan de Heilige Sint-Willibrordus: de genezer van epilepsie. Deze processie wordt al sinds de Middeleeuwen gehouden en staat opde Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de processie springt men steeds drie stappen vooruit gevolgd door twee achteruit. Deze processie wordt dan ook niet voor niks als uitdrukking gebruikt voor een onnodig traag en inefficiënt proces, maar het blijft een leuk gezicht!