Een gezellig dagje weg voor iedereen

1 Stoomtrein Goes (Zeeland)

Een dagje Zeeland: Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland

Vanaf de opstapplaatsen rijden wij rechtstreek naar Goes. Over een gedeelte van de voormalige Spoorweg-Maatschappij Zuid-Beveland rijdt sinds 1972 de Stoomtrein Goes-Borsele. Tot 1972 was deze lijn nog in gebruik voor goederenvervoer van Borsele naar Goes v.v. Een rit met deze historische trein is een originele manier om  Zuid-Beveland te ontdekken. Vanaf Goes rijdt de trein naar Hoedenskerke aan de Westerschelde. U reist 1ste klasse.

In Hoedenskerke maakt de trein een uurtje pauze. In die tijd kunt u mogelijk naar het strand lopen en een terrasje pikken. Over de Westerschelde ziet u een heen-en-weer varen van schepen van en naar Antwerpen.

Na het uurtje pauze rijdt de trein terug naar Goes. Daar stapt u weer in de bus. Via de 5km lange Zeelandbrug  -De langste brug van Nederland!- komt u in Zierikzee, alwaar minstens 2 uur vrije tijd. Via de Zeelandbrug keren wij huiswaarts. Ongeveer halverwege -in Scherpenheuvel- genieten wij van een heerlijk diner.

Datum zondag 22 september 

Kosten € 58,50 per persoon

Vertrektijd 9.00 uur t/m 21.00 uur

inclusief * vervoer touringcar

* Treinreis

* Diner

 

2 Groot Hertogdom Luxemburg

Vianden, Müllerthal , Larochette.

U heeft er vast van gehoord. Een streek die zeer geliefd is bij landgenoten voor een korte vakantie.

Vanaf de opstap-plaatsen rijden wij rechtstreeks naar Vianden. Daar aangekomen heeft u enige vrije tijd, voordat wij gaan lunchen.

Na de lunch rijden wij via het prachtige Müllerthal naar Larochette, alwaar wij met een gids het kasteel, gebouwd in de 12de eeuw, bezoeken.

Op de terugweg naar huis is er natuurlijk het vertrouwde diner.

Datum donderdag 19 september

Kosten € 61,50 per persoon

Vertrektijd 9.00 uur t/m 21.00 uur

inclusief * vervoer touringcar

* Entree met gids

* Lunch en Diner

3 Abdij Maredsous & Dinant

Via Luik en Namen rijden wij in  de ochtend naar de Abdij van Maredsous. De abdij van Maredsous werd in 1872 door benedictijnenmonniken gesticht in de vallei van de Molignée. De gebouwen van de abdij ademen spiritualiteit, in een sfeer van rust en toewijding uit. Bij aankomst is er eerst een kopje koffie en gebak, gevolgd door een rondleiding door de abdij.

Na de rondleiding wordt een eenvoudige lunch geserveerd, waarna we verder rijden naar Dinant. Daar kunt u naar eigen inzicht de tijd indelen. Zo kunt u bijvoorbeeld het geboortehuis van Sax (de uitvinder van de saxofoon) bezoeken of een terrasje pikken.  Op de terugweg natuurlijk een heerlijk diner.

Datum zondag 6 oktober

Kosten € 62,50 per persoon

Vertrektijd 8.15 uur t/m 21.15 uur

inclusief * vervoer touringcar

* rondleiding Abdij

* Koffie vlaai, lunch en Diner

  1. 4. Amsterdam Het jaar van Rembrand

De hoofdstad van Nederland en de grootste stad van Nederland. Amsterdam ligt in het noordwestelijke deel van Nederland in de provincie Noord-Holland aan het IJ bij de monding van de Amstel. Aan deze ligging aan de Amstel heeft de stad ook zijn naam te danken. Amsterdam is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste en populairste toeristische trekpleister van Nederland. Jaarlijks komen er vele miljoenen, Nederlandse maar ook buitenlandse, toeristen naar Amsterdam toe. Tijdens een stedentrip in Amsterdam zul je tijd tekort komen. Bezoek het Rijksmuseum of het Rembrandshuis of ga naar het Anna Frank, de roze Wallen enz.

 

zondag 17 november

Kosten € 27,50 per persoon

Vertrektijd 8.30 uur t/m 19.00 uur

inclusief * vervoer touringcar

* koffie vlaai in de bus

 5. Obersee & Bad Munstereifel

Deze dagtocht is al vele jaren op ons programma. Nieuw is, dat wij deze keer niet over de Rursee varen, maar over de Obersee. Om 11:00u vertrekt de boot. Aan boord geniet u van een kopje koffie/thee gebak. Terug in Einrur  wacht de bus op u om u verder te rijden naar Bad Münstereifel. Dit vesting-stadje is een bezoek meer dan waard. Pik een terrasje of wip eens binnen in het café van Heino. Na  enkele uren gaan wij weer terug naar Limburg. De dag  wordt afgesloten met een 3–gang diner

Datum zondag 8 september 

Kosten € 59,95 per persoon

Vertrektijd 9.00 uur t/m 21.00 uur

inclusief * vervoer touringcar

* boottocht

* Koffie en gebak  en Diner